U tavu na lagano ugrijanu mjesavinu ulja stavite na pola narezane reznjeve cesnjaka. Kad se cesnjak blago zazuti, izvadite ga iz tave.
Na ulje stavite nasjeckanu rajcicu i Vegetu pa pirjajte dok dio tekucine ne ispari. Zatim umijesajte vino, komadice tunjevine, bosiljak, papar i po potrebi malo posolite. Sve jos vrlo kratko prokuhajte te umijesajte nasjeckani persin.
Umak prelijte preko kuhanih i ocijedenih spageta te pospite parmezanom. A kako biste jelo od tunjevine mogli posluziti i onda kad ukucani ne sjede istovremeno za stolom, vazno je tjesteninu ne skuhati do kraja, ocijediti, isprati vodom i ostaviti u hladnoj vodi. Tako mozete u svako vrijeme odredenu kolicinu staviti u pripremljeni umak, dodati po potrebi i malo maslaca i zagrijati u tavi ili pak u mikrovalnoj pecnici.
Ako zelite, znajte da lagano popeceni cesnjak daje ovom jelu dodatnu aromu.
Izvor: Coolinarika.com