Novinarka Red Carpeta posjetila je Seul i istražila tradicionalnu korejsku kuhinju. Osim čudnovatih morskih stvorenja koja se jedu živa, šokirala ju je spoznaja kako je pseće meso jedan od specijaliteta.
'Počeli smo s najopasnijim južnokorejskim jelom. To je živi muzgavac. Djeluje nevino, ali ako je prevelik, postoje velike šanse da vam to bude i posljednji zalogaj.
Muzgavac je opasan, mora se jesti na jedan određen način jer vam krakovi mogu blokirati dišne puteve. Naime, ako se muzgavac raširi u vašem grlu, nema šanse da njegove ljepljive pipke odvojite, te dolazi do gušenja', objasnila je novinarka Vedrana Pribačić.
Iako je tradicija jedenja pasa u azijskim državama duga, zastrašujuća je činjenica kako se psi uzgajaju i pripremaju.
Psi su jedan od specijaliteta korejske kuhinje. Uzgajani su i mučeni kako bi završili na tanjuru. Cijeli život, koji je kratak, provedu u malim kavezima, a potom ih žive bacaju u kipuću vodu. Još živima im se dere koža kako bi se dokazalo da je meso svježe.
Kupuje se na kile, a ako želite sami pripremiti svježe meso, žive pse možete kupiti na lokalnoj tržnici.
Zaštita životinja u Koreji nije zakonski uređena, a stanovništvo s time nije ni upoznato.
Stoga, ako se nađete u Koreji, pažljivo proučite jelovnik u restoranu.
Prethodni članak:
arti-201002160512006