Sočne lignje u umaku i pikantni punjeni patlidžani

Za predjelo pripremite patlidžane punjene rajčicom, sirom i vrhnjem, začinjene čili papričicom. Nakon patlidžana poslužite salatu od maslačka, rotkvica i oraha.

14.4.2011.
16:40
VOYO logo

Punjeni patlidžani Sastojci:

1 patlidžan 1 svježa rajčica ili pelati 1 manja glavica luka 200 gr vrhnja 100 gr kozjeg sira, feta sira ili sir po izboru peršin sol, papar chilli papričica maslinovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Operite patlidžan, izrežite na tanke kriške, malo posolite i ostavite ga 15 minuta na stranu kako bi pustio suvišnu vodu. Svaki krišku pritisnite na papirnatu salvetu pa prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na roštilju ili u tosteru za tople sendviče ispecite patlidžane pa svaki premažite s vrhnjem, popaprite i na svaki dodajte sir. Dodajte listiće peršina, zamotajte i posložite na tanjur.

U tavi na malo maslinova ulja lagano izdinstajte usitnjeni luk i na kockice izrezanu rajčicu koju ste prije toga oprali i ogulili. Dinstajte 15 minuta, malo poparite, posolite i dodajte sitno narezanu chilli papričicu.

Dinstajte još 5 minuta pa prelijte patlidžane i poslužite.

Lignje u umaku Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1,5 kg lignji 5 dag gljiva 5 fileta slanih srdela ili inćuna 2 češnja češnjaka 1 žlicu usitnjenog peršina 1,5 dcl bijelog vina 5 dcl soka od rajčice 1 dcl ulja sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očišćene lignje narezati na kolutiće i dobro osušiti. Na zagrijano ulje dodati usitnjene filete, češnjak, peršin i vino pa kuhati dok tekućina ne ishlapi.

Dodati sok od rajčice i kuhati nekoliko minuta. Dodati lignje, usitnjene gljive, začine i po potrebi malo vode pa kuhati cca 45 minuta. Kad se umak počne zgušnjavati skloniti s vatre i poslužiti. Lignje u umaku izvrsno se slažu s pire krumpirom ili tjesteninom te sa salatom od maslačka.

Salata od maslačka, rotkvice i oraha Sastojci:

1 šalica dobro opranih listova maslačka 1/2 šalice rotkvice narezane na kolutiće 1/4 šalice sjeckanih oraha, badema ili lješnjaka 1 žličica jabučnog octa malo soli 1 žlica maslinovog ulja 1 žličica vode

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Listove maslačka operite u hladnoj vodi i narežite na manje komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posudu stavite narezane listove maslačka, dodajte rotkvicu narezanu na kolutiće, nasjeckane orahe i začinite s maslinovim uljem, solju i jabučnim octom.

Lagana i ukusna salata može se poslužiti uz jela od mesa, ribe ili povrća.

Brownies

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 i 1/4 dl brašna 1/2 žličice praška za pecivo 10 dag maslaca 1 ½ dl šećera 1 jaje 4 žlice kakaa 1 žličica vanilijinog šećera 10 dag mljevenih lješnjaka, badema ili oraha

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmiješati brašno s praškom za pecivo, dodati šećer. Umiješati jaje, kakao i vanilijin šećer. Ugrijati pećnicu na 200 C. Namazati vatrostalnu posudu.

Izliti mješavinu. Nožem isjeckati bademe i prosuti po tijestu. Peći 15 minuta na 200 stupnjeva. Narezati kolač dok je još topao i poslužiti.

pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo