Sastojci za pripremu teletine:
600 g teletine (od potkoljenice ili prsa) 500 g oguljenih rajčica ili pelata ulje 2 češnja češnjaka 1 luk sol, papar 10 ml crnog vina 300 g graška
Priprema teletine:
Meso operite, očistite od masnoća i narežite na manje komadiće.
Luk i češnjak usitnite i popržite na ulju, dodajte meso, posolite i prepržite s obje strane.
Ulijte vino i kuhajte na laganoj vatri dok tekućina ne ispari, pa dodajte usitnjene rajčice. Po potrebi dodajte malo vode ili jušnog temeljca jer tekućina ne smije ispariti.
Dodajte papra po ukusu i kuhajte na laganoj vatri sat vremena da meso omekša.
Nakon sata, dodajte grašak koji je potrebno staviti otopljenog ako koristite smrznuti i sve dobro promiješajte.
Pustite neka lagano kuha dok se umak ne zgusne.
Poslužite uz pire krumpir i salatu.