Priprema: Za početak je potrebno odstraniti od mesa suvišnu masnoću, a ako želite, možete maknuti i kosti. Na nekoliko mjesta u mesu napravite rupe, tako da u njih možete staviti dio mješavine začinskog bilja.
Meso zatim posolite, popaprite, dodajte češnjak, ostatak začina i luk narezan na kolutiće.
Meso zavežite tankom špagom, a pećnicu ugrijte na 190 stupnja.
Nakon što meso zapečete u tavi na jakoj vatri sa svih strana, prebacite u pećnicu, pokrijte folijom i pecite 30 do 40 minuta te pri kraju maknite foliju da meso dobije koricu. Kada je gotovo, maknite špagu i narežite meso na tanke odreske te pospite naribanim sirom.
Očišćeni i narezani krumpir pospite chillijem, dodajte sol, papar i maslinovo ulje te posložite u zdjelu za pečenje, a krumpir možete peći u pećnici zajedno s mesom.
Uz janjetinu i krumpir odlično će prijati i zelena salata ili salata od rikule.