Slučajno ste opekli jezik? Hladna voda pomaže, ali ovaj trik je još učinkovitiji (ne, ne radi se o ledu)

Image
Foto: Thinkstock

Dogodilo se svakome, ali bol i neugodu rješava jedna sasvim uobičajena namirnica

26.8.2017.
14:19
Thinkstock
VOYO logo

Prebrzo ste srknuli vrući čaj ili niste dobro procijenili koliko je pizza vruća pa ste opekli jezik? Da, to zna biti vrlo neugodno i bolno jer ste zapravo 'spržili' okusne pupoljke. Dobra vijest je da se najčešće radi o neznatnim opeklinama prvog stupnja kojima je zahvaćena samo površina jezika.

Image

A lollipop in the mouth (close-up)

Bez obzira na manju ozbiljnost nezgode, crvenilo ili oticanje vam ne gine te se javlja neugoda pri žvakanju i gutanju hrane ili preosjeltjivost na određenu temperaturu tekućine. Prva stvar koju je potrebno napraviti kod takve vrste opekline jest hladiti jezik hladnom vodom (nikako ledom) nekoliko minuta. Međutim, sama hladna voda nije dovoljna jer se neugoda vraća čim prestanete hladiti jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što možete napraviti jest staviti malo šećera u usta i sisati ga. Zvuči čudno? Jest, ali je učinkovito. Ako se neugoda i dalje javlja, ponovite postupak koliko puta treba :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo