Sastojci za složenac s kiselim kupusom:
350 g kiselog kupusa 800 g njoka 300 g kuhane šunke 150 g šampinjona 40 g maslaca 1 glavica luka 100 ml vrhnja za kuhanje 250 g milerama 2 žlice sjeckanog peršina 100 g sira goude sol i papar
Priprema složenca s kiselim kupusom: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-03-07.asx
U tavu, na ugrijani maslac, dodamo sjeckani luk, očišćene šampinjone narezane na listiće i povremeno miješajući, pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
Zatim dodamo njoke, šunku narezanu na kockice, ocijeđeni kiseli kupus, začinimo solju i paprom, promiješamo, podlijemo vodom, poklopimo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
Za to vrijeme u zdjelicu s mileramom dodamo sjeckani peršin, ulijemo vrhnje za kuhanje i dobro izmiješamo.
Dio pirjane mješavine njoka, šunke i kupusa premjestimo na dno vatrostalne posude, prelijemo s malo smjese milerama i vrhnja, začinimo paprom i slažemo dalje istim redosljedom dok ne potrošimo pripremljene sastojke.
Završimo slojem mješavine njoka, šunke i kupusa, posipamo naribanim punomasnim sirom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 15-ak minuta. Gotovo jelo posipamo svježe sjeckanim vlascem i poslužimo.
Predlaže: http://www.crochef.com/