Slana pita s krumpirom i topljenim sirom

Da je krumpir zaista namirnica koja se može pripremiti na mnogo različitih načina i upotrijebiti u isto toliko jela, odavno je poznato.

26.10.2010.
19:44
VOYO logo

Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-10-17.asx

Povrće ogulimo, krumpir narežemo na ploške, a luk na kolutiće. U lim za quiche, zajedno s papirom za pečenje, premjestimo svježe prhko tijesto, odrežemo višak papira, a dno tijesta izbodemo vilicom na nekoliko mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim po tijestu složimo ploške krumpira poput crijepa na krovu, prelijemo ih vrhnjem za kuhanje, prekrijemo listićima topljenog sira, rubove tijesta savijemo prema unutra, po siru rasporedimo kolutiće luka, posipamo listićima ružmarina, a umućenim žumanjkom premažemo rubove tijesta.

Tako pripremljen quiche stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta. Poslužite vruće prema savjetima Crochef.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo