Sastojci za jelo od kelja:
10 listova kelja 35 dkg kruha od integralnog brašna 6 dkg tvrdog sira 2 jaja 1 glavica luka 1 režanj češnjaka 1 žlica senfa peršin listići kadulje 40 dkg malih rajčica iz konzerve ili pelato sol i papar
Priprema jela od kelja:
Kruhu odstranite koricu, očistite luk i češnjak pa ih usitnite.
Na malo ulja popržite luk, a kada dobije zlatnu boju dodajte rajčice ili usitnjeni pelato, posolite, popaprite i lagano kuhajte 5 minuta.
U mikseru pomiješajte kruh, češnjak, peršin, naribani sir, jaja, senf, malo soli i papra te žlicu ulja. Ako smjesa nakon miksanja bude suha, dodajte soka od rajčice dok ne nastane smjesa.
Listove kelja umočite u provrelu slanu vodu i odmah izvadite.
Raširite ih pa na njih rasporedite nadjev iz miksera, savijte kao sarmice i povežite ih kuhinjskim koncem.
Sarmice poslažite među pirjane rajčice i luk, zalijte s ostatkom soka iz konzerve i pirjajte 30 minuta.