Riža sa slanutkom i bademom

Riža spremljena na ovaj način neodoljivo podsjeća na secijalitet tuniške kuhinje, a dodatak grožđica i badema otkrit će vam novi i egzotičan okus riže.

18.1.2010.
15:35
VOYO logo

Sastojci:

1 žlica maslaca 1/2 usitnjenog luka 1/2 šalice slanutka 1 rajčica 2 žlice badema bez kožice 2 šalice riže juha 1/4 šalice grožđica 2 žlice kikirikija sok od 1/2 limuna sol i papar šafran

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opis:

Slanutak je potrebno namočiti u vodu večer prije, pa ocijediti i spreman je za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rajčicu stavite u kipuću vodu na cca 5 minuta kako bi ju mogli ogiliti, pa ju nasjeckajte na male kockice. Rastopite maslac, dodajte luk i pirjajte 5 minuta, pa dodajte slanutak, juhu, grožđice i rajčicu, te pustite da sve prokuha.

Kada prokuha, dodajte rižu i miješajte dok tekućina ne ispari.

Posipajte malo šafrana, uklonite s vatre i pustite neka odstoji 5 minuta, pa dodajte kikiriki, bademe i sok limuna. Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo