Riža s piletinom na talijanski način

Da ne bi rekli kako su Talijani majstori jedino s tjesteninom, donosimo Vam ovaj recept s piletinom, rižom, povrćem i još ponečim, kako bi se i sami uvjerili.

31.5.2011.
11:41
VOYO logo

Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-05-29.asx

Kako savjetuje Chrochef.com, povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša.

Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari, savjetuje Chrochef.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.

Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo