Sastojci:
1,2 kg piletine (bataci, zabatci, krilca) 400 g parboiled riže 2 glavice luka 200 g mrkve 2 stabiljke celera 100 g naribanog sira ribanca 100 g maslaca 100 ml suhog bijelog vina ekstra djevičansko maslinovo ulje sol
Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-05-29.asx
Kako savjetuje Chrochef.com, povrće očistimo i operemo, mrkvu i stabljiku celera narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo komade piletine, posolimo ih i pržimo sa svih strana do zlatno-smeđe boje.
Nakon 20-ak minuta piletinu izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo narezan luk, mrkvu i stabljiku celera, posolimo, promiješamo i pržimo dok povrće malo ne omekša.
Zatim u tavu vratimo prženu piletinu, ulijemo bijelo vino i pričekamo da vino napola ispari, savjetuje Chrochef.com.
Potom dodamo rižu i maslac, ulijemo toliko vrele vode da skoro prekrije sastojke, promiješamo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 20-ak minuta jelo maknemo s vatre, posipamo ga naribanim sirom i poslužimo.