Riblja juha: recept za riblju juhu na provansalski način

Image

Kako otjerati prehladu i izbjeći bljutava jela?

17.3.2021.
13:00
VOYO logo

Vrijeme pripreme riblje juhe: 45 min

Kalorije: 346 Masnoće: 6,67 g Ugljikohidrati: 16,08 g Proteini: 45,33 g Kolesterol: 108,86 mg Natrij: 229,32 mg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za rublju juhu: sol 3 žlice maslinova ulja 3 češnja češnjaka, usitnjenog 1 glavica luka, nasjeckana 1 poriluk, tanko narezan 1/2 šalice celera 1/4 žlice ljute ili slatke paprike 3 kuhana krumpira, narezanog na kockice 3 oguljene rajčice, tanko narezane 3 svježa peršina 2 svježe majčine dušice malo koncentrata naranče 1 list lovora 5 šalica vode 1 šalica suhog bijelog vina 1/2 kg bijele ribe

Upute za kuhanje riblje juhe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Na srednjoj vatri ugrijte ulje. U veći lonac dodajte češnjak, luk, poriluk, celer, papriku i sol. Neprestano miješajte 2-3 minute. 2. Dodajte krumpir, rajčicu, peršin, majčinu dušicu, naranču i lovor. Kuhajte 5 minuta, povremeno miješajući. Dodajte vodu i vino te sol ili papar po ukusu. Poklopljeno pirjajte 15 minuta. 3. Dodajte svježu ribu i pustite da se kuha s ostalim sastojcima otprilike 10 - 15 minuta, dolijte vodu po potrebi, tako da riba bude prekrivena tekućinom. 4. Izvadite lovor. Začinite ako je potrebno i poslužite u toplim tanjurima.

* U proljeće kada je na raspolaganju obilje šafrana, skupite 1/2 žlice prašnika i ubacite u lonac dok ulijevate vodu i vino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo