Naime, istraživači su pronašli povezanost konzumiranja prženih krumpirića s većim rizikom od prerane smrti. Pratili su prehrambene navike 4.400 pojedinaca u dobi od 45 do 79 godina tijekom osam godina.

Studija, međutim, nije zaključila da ćete umrijeti ako jedete pomfrit, već da su ga češće jeli oni ljudi koji su umrli tijekom istraživanja, točnije njih 236. "Prženi krumpiri su hrana s puno kalorija, natrija, a ponekad i trans-masnoća te nemaju skoro nikakvu nutritivnu vrijednost", objasnila je nutricionistica Jessica Cording, piše Daily Mail.

Također je spomenula da su na rezultat sigurno utjecali i drugi faktori poput druge hrane. Primjerice, ako je uz krumpir pojedinac jeo i salatu, onda ta kombinacija dovodi do drukčijih efekata u tijelu nego što bi to bilo s krumpirićima i hamburgerom.
"Čini se da su ljudi koji su konzumirali prženi krumpir dvaput tjedno imali prilično nezdrav stil života", složila se Beth Warren, autorica knjige Living A Real Life With Real Food. Zaključila je da ispitanici nisu umrli samo od prženih krumpira već im je jelovnik općenito bio siromašan nutritivnim sastojcima.