IDEALAN BRZI RUČAK / Punjena cvjetača je hit: Donosimo recept o kojem bruji internet, ovih dana je baš svima na meniju

Image
Foto: Shutterstock

Ručak gotov za malo više od pola sata? Zvuči kao san, a recept za najukusniji punjeni karfiol pretvara ga u stvarnost

26.11.2021.
15:37
Shutterstock
VOYO logo

Ako vam je dosta makarona sa sirom, ali svejedno želite nešto fino i kremasto za ručak, onda je ovaj recept savršena alternativa za vas. Cvjetaču svakako morate prvo malo skuhati da se ne peče vječno u pećnici.

Sastojci:

2 male glavice cvjetače
2 žlice maslaca
3 češnja češnjaka
3 žlice brašna
mlijeko
kremasti sir
sol
Svježe mljeveni crni papar
6 kriški slanine, kuhane i izmrvljene
1/4 narezanog zelenog luka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva. U velikom loncu s kipućom posoljenom vodom blanširajte cvjetaču 3 minute. Ocijedite cvjetaču od vode.

2. Napravite umak od sira: u velikoj tavi rastopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte dok ne zamiriše, 1 minutu, zatim dodajte brašno i miješajte dok ne porumeni, 2 minute. Dodajte mlijeko i lagano kuhajte, a zatim dodajte krem ​​sir, miješajte dok se ne sjedini. Maknite s vatre i umiješajte sir dok se ne otopi, a zatim začinite solju i paprom.

3. U posudu dodajte ocijeđeni karfiol. Prelijte umakom od sira i miješajte dok se ne sjedini. Umiješajte po 1 žlicu kuhane slanine i zelenog luka dok se ne sjedine, a zatim prelijte preostalim sirom, slaninom i zelenim lukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Pecite dok karfiol ne omekša i sir se ne rastopi, 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo