Sastojci za pripremu rebarca:
1,5 kg svinjskih rebara 60 dag luka ulje 1 klinčić 1/2 žličice kimla suhi mažuran crvena paprika 5 dl piva vinski ocat škrobno brašno peršin sol i papar ulje
Priprema rebarca:
Očistite luk i narežite ga na trakice, a rebra podijelite na komade od po dvije kosti. Posolite i poparite.
Stavite 6 žlica ulja u lim u kojem će se meso peći te prepržite svako rebro s obje strane i spremite ih na toplo.
Na istom ulju pržite luk dok ne dobije lijepu zlatnu boju, pa dodajte 1 žlicu mljevene paprike, kiml, klinčić i 1 žlicu mažurana.
Smjesu koju ste dobili prženjem dobro utrljajte u meso, zalijte pivom i stavite peći u pećnicu na 180 celzija sat i pol.
Izvadite meso i klinčić pa dodajte na masnoću u kojoj se peklo meso škrobno brašno otopljeno u vodi pa prokuhajte.
Meso poslužite preliveno umak uz rižu i pečeni krumpir.