Slavni kuhar, poznat prije svega po oštrom jeziku, pohvalio je odrezak chateaubrian u jednom londonskom restoranu.
Odrezak chateaubriand radi se od točno određenog dijela bifteka pa ono što vrijedi za biftek - da se treba samo malo zapeči kako bi ostao sočan - dvostruko vrijedi za chateaubriand.
FINI RECEPTI: Chateaubriand s umakom od crnog vina i lučica
O umacima s kojima se služi još se može raspravljati, (postoji i istoimeni umak koji se u 19. stoljeću originalno služio uz luksuzni odrezak, ali sve ovisi o ukusu), no ideja dobro pečenog chateaubrianda je kulinarski zločin i najbolji način da kuharu poručite kako imate viška novca, manjak ukusa i dobre zube. Ipak, to nije spriječilo mnoge da se obruše na Gordona Ramsaya jer je, tvrde, objavio fotografiju sirovog odreska.
"Ako pozoveš veterinara, možda ga još možeš vratiti u život", "Je li mukao dok si ga jeo"., "Ako se još glasa - treba ga peći još koju minutu", "Još diše - daj ga dokrajči kuhanjem", neki su od komentara. Naravno, bilo je i znalaca zgroženih komentarima ekipe koja bi uništila najbolji komad mesa, a čiji bi se komentari mogli svesti na Ramsayev gif