Puretina s kestenom i umakom

Jesen nas obraduje nizom plodova. Ako ste ovih dana skupljali kestenje, ne čuvajte ih samo za kesten pire. Pripremite ih u umaku s purećim prsima s kojim se odlično slažu.

11.11.2011.
14:29
VOYO logo

Upute

Skuhajte i ogulite kestene. Od cjelokupne mase izdvojite oko 100 grama i usitnite vilicom. Ostale ostavite cijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite pureći file i vratinu (na kockice ili po dužini).

U povećoj tavi rastopite maslac, dodajte narezanu puretinu i vratinu. Povremeno miješajte, pirjajte oko pet minuta pa podlijte vinom. Pustite da vino provrije, a zatim neka sve skupa kuha do dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte i usitnjene i cijele kestene. Posolite i popaprite, promiješajte, dodajte vrhnje, podlijte temeljcem ili vodom pa neka pirja još nekoliko minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo