Puretina s breskvama, kus kus i sir s mentom

Ako ste se zasitili klasike, bez straha se prepustite egzotičnim okusima. Kao uvod poslužite zapečene punjene patlidžane sa sirom.

19.5.2011.
16:42
VOYO logo

Zapečeni punjeni patlidžani Sastojci:

2 veća patlidžana 4 svježe rajčice 200 g pilećeg filea feta sir svježi bosiljak i peršin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Patlidžane prerežite po dužini. Pažljivo žlicom izvadite mesni dio i pripazite da ne probijete koru. 'Meso' patlidžana stavite u posebnu posudu, a izdubljene polovice polijte s malo maslinova ulja, prekrite ih aluminijskom folijom i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva te pecite 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme file narežite na sitne kockice i propržite na maslinovom ulju. Na kraju dodajte rajčice, očišćene od sjemenki i narezane na kockice, peršin, bosiljak, sol, papar i po želji malo soja umaka ili vegete. Ako želite, dodajte masline i papriku. Smjesom napunite patlidžane te vratite bez folije u pećnicu i pecite oko 15 minuta na 150 stupnjeva, možete i duže, po želji, a pri kraju dodajte naribani sir i zapecite.

Puretina s breskvama Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4 pureća odreska ili manja batačića 2 velike zrele breskve 2 žličice brašna 2 žličice biljnog ulja 100 g naribanog sira 2 žličice badema narezanih na tanke listiće sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Breskve prelijte vrućom vodom i ogulite ih, prepolovite, izvadite koštice i narežite na kriške.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a za to vrijeme u tanjur stavite brašno, odreske operite hladnom vodom i osušite papirom. Posolite, popaprite, uvaljajte u brašno i otresite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavi zagrijte ulje i na umjerenoj vatri pecite odreske 2 minute sa svake strane. Meso složite u vatrostalnu posudu, a na svaki komad složite breskve, pospite sve sirom i bademima. Pecite u gornjem dijelu pećnice oko 10 minuta, točnije dok složenac ne dobije zlatnosmeđu boju.

Salata od sira i mente Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60 dag svježeg kravljeg sira 2,5 dl kiselog vrhnja 3 češnja češnjaka 6 listića svježeg bosiljka sol i papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sir dobro izmiješati s vrhnjem, izgnječiti češnjak, dodati u smjesu, posoliti, popapriti, pa dobro izmiješati.

Prije posluživanja ohladiti u hladnjaku i posuti usitnjenim bosiljkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kus kus s lukom i mentom Sastojci:

200 g kus kusa maslinovo ulje sol peršin metvica sok jednog limuna glavica luka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Kus kus prelijte s 200 ml prokuhane vode u koju ste dodali 2 žlice maslinovog ulja i jednu žlicu soli. Nakon par minuta vilicom rastresite kus kus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte još malo maslinovog ulja, limunov sok, isjeckani svježi peršin, metvicu i sitno narezan luk. Možete po želji dodati sitno narezanu pečenu papriku i malo rajčice. Ohladite u hladnjaku i poslužite.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo