Sastojci za pureća prsa:
1 kg purećih prsa 3 režnja češnjaka 2 luka 1 žličica mažurana 1 žličica kumina 1 lovorov list 1 kisela naranča 120 ml ulja 1 dcl bijelog vina vlasac 2 cijela oraha sol, papar
Opis recepta za pureća prsa:
Usitniti češnjak i pomiješati s mažuranom, kuminom i lovorovim listom, pa dodati naranče.
Prsa oprati, popapriti i posoliti, poslagati u posudu i preliti marinadom.
Luka narezati na kolutiće i njime prekriti puretinu, pa sve ostaviti da odstoji barem 2 sata u hladnjaku.
Prsa peći na ulju dok ne dobiju zlatnu boju, a nakon toga dodati marinadu, smanjiti temperaturu pirjanja, poklopiti i pustiti uz povremeno okretanje mesa da se malo zgusne, cca 25 minuta.
Vlasac i usitnjene orahe pospite po mesu i poslužite.