Sastojci:
2 svinjska filea jednake veličine smjesa začina za roštilj
nadjev:
3 svežnja peršina 1 paket zamrznutog lisnatog tijesta 1 žutanjak maslac sol, papar ulje
Priprema:
Operite meso i odstranite masnoću pa ga istucite batom sa svih strana. Posolite, popaprite i natrljajte smjesom začina za roštilj. Otopite žlicu maslaca i dodajte usitnjeni peršin. Smjesu dodajte na jedan file i razmažite pa ga poklopite s drugim fileom.
Povežite oba filea s čvrstim koncem i popržite kratko s obje strane. Zalijte s malo kipuće vode i pecite 50 minuta u pećnici na temperaturi od 180 celzija.
Kada je pečenka gotova, pustite neka se ohladi, a za to vrijeme odmrznite tijesto i razvaljajte. S mesa odstranite konac, polegnite na tijesto i zarolajte.
Stavite pečenku na nauljeni lim i premažite s razvodnjenim žutanjkom. Pecite u pećnici na 225 celzija deset minuta pa smanjite na 200, pokrijte alufolijom i pecite još 10 minuta.