Punjeni svinjski file

Svaka pečenka na stolu izmamit će osmijeh na lice, a ako je spravljena na malo drugačiji način, obogatit će svaki objed. Predlažemo nadjevenu i pečenu u tijestu.

4.1.2010.
14:21
VOYO logo

Sastojci:

2 svinjska filea jednake veličine smjesa začina za roštilj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nadjev:

3 svežnja peršina 1 paket zamrznutog lisnatog tijesta 1 žutanjak maslac sol, papar ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Operite meso i odstranite masnoću pa ga istucite batom sa svih strana. Posolite, popaprite i natrljajte smjesom začina za roštilj. Otopite žlicu maslaca i dodajte usitnjeni peršin. Smjesu dodajte na jedan file i razmažite pa ga poklopite s drugim fileom.

Povežite oba filea s čvrstim koncem i popržite kratko s obje strane. Zalijte s malo kipuće vode i pecite 50 minuta u pećnici na temperaturi od 180 celzija.

Kada je pečenka gotova, pustite neka se ohladi, a za to vrijeme odmrznite tijesto i razvaljajte. S mesa odstranite konac, polegnite na tijesto i zarolajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite pečenku na nauljeni lim i premažite s razvodnjenim žutanjkom. Pecite u pećnici na 225 celzija deset minuta pa smanjite na 200, pokrijte alufolijom i pecite još 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo