PROCURILA VELIKA TAJNA KRAFNI IZ SUPERMARKETA: / Za bolji okus koriste neočekivani sastojak koji bi vam mogao zgaditi sve

Ono za što mislite da je fina marmelada od jagode ili marelice, u nekim je slučajevima umjetna zamjena

10.10.2019.
9:58
Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Rijetko tko može odoljeti opojnom mirisu svježih krafni iz pekarnice ili supermarketa. To slatko iskušenje punjeno ukusnom marmeladom i posuto šećerom u prahu mnogima stvara zazubice. Ipak, navodno postoji prljava tajna koju vam pekari neće reći, a to je da zapravo uopće ne koriste pravu marmeladu za krafne.

Zato je tako glatka i meka

Direktor australske tvornice krafni Donut King upravo je otkrio veliku tajnu industrije. U razgovoru za news.com.au, generalni menadžer Andrew Badcock priznao je da neke tvornice posežu za zamjenskim punjenjem tijekom proizvodnje krafni.

Ono za što mislite da je fina marmelada od jagode ili marelice vjerojatno je tek obojena i aromatizirana pasta ili umak od jabuke. "Ljudi ne žele da u njihovim krafnama ima mrvica ili komadića voća iz marmelade, koji zapinju za zube. Doživljaj je bolji kada je punjenje glatko i meko, a to s marmeladom ne možete postići", objasnio je Badcock.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali