Rijetko tko može odoljeti opojnom mirisu svježih krafni iz pekarnice ili supermarketa. To slatko iskušenje punjeno ukusnom marmeladom i posuto šećerom u prahu mnogima stvara zazubice. Ipak, navodno postoji prljava tajna koju vam pekari neće reći, a to je da zapravo uopće ne koriste pravu marmeladu za krafne.
Zato je tako glatka i meka
Direktor australske tvornice krafni Donut King upravo je otkrio veliku tajnu industrije. U razgovoru za news.com.au, generalni menadžer Andrew Badcock priznao je da neke tvornice posežu za zamjenskim punjenjem tijekom proizvodnje krafni.
Ono za što mislite da je fina marmelada od jagode ili marelice vjerojatno je tek obojena i aromatizirana pasta ili umak od jabuke. "Ljudi ne žele da u njihovim krafnama ima mrvica ili komadića voća iz marmelade, koji zapinju za zube. Doživljaj je bolji kada je punjenje glatko i meko, a to s marmeladom ne možete postići", objasnio je Badcock.