Predobar snack, predjelo ili prilog: Napravite najfiniji hummus ikad

Image
Foto: Instagram, cookingandbeer

Pokrijte se dekicom, skuhajte čaj i uživajte u hummusu koji ste sami napravili

22.10.2016.
13:02
Instagram, cookingandbeer
VOYO logo

Hummus je odličan tijekom cijele godine, ali po svojoj izuzetnoj boji posebno privlači nepce kada dođe jesen. Specifičan je po tome što u njega možete dodati još neke osim klasičnih sastojaka pa ga tako dodatno obogatiti.

Slanutak se još bolje slaže sa, primjerice, slaninom, a mrkva svojom slatkoćom balansira okus te hummusu daje predivnu boju.

Evo što vam sve treba za ovo božansko jelo:

  • 45 dag narezane mrkve
  • 150 g konzerviranog ili skuhanog slanutka
  • 3 žlice tahini paste (pasta od sezama)
  • sok 1 limuna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • prstohvat kajenskog papra
  • sol, crni papar
  • pečena hrskava slanina, peršin i indijski oraščići za ukras

Priprema:

  1. Skuhajte mrkvu dok ne omekša, sklonite s vatre i pustite da se ohladi. U blender dodajte mrkvu, slanutak, tahini, limunov sok, maslinovo ulje, češnjak, kajenski papar te sol i crni papar po želji.
  2. Blendajte dok smjesa nije glatka i bez grudica. Dodajte još maslinovog ulja ako je potrebno, odnosno ako je hummus pregust.
  3. Prebacite hummus u tanjur te ukrasite hrskavom slaninom, peršinom, indijskim oraščićima te poškropite maslinovim uljem. I ne zaboravite uživati!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike