Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
PRAVI ZALOGAJ ZA HLADNE DANE: /

Slana pita od bundeve i karameliziranog luka

Dojadili vam klasični kolači od bundeve, a čak vam i pečena bundeva ide na nos? Probajte nešto sasvim novo. Ova slana pita od bundeve idealni je zalogaj za hladnije dane.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Više recepata i trikova potražite u našem specijalu Tjedan bundeve

Sastojci:

Ulje (biljno za pirjanje, maslinovo za premazivanje) 2 šalice sjeckanog crvenog luka 2 šalice očišćene bundeve izrezane na manje kockice Sol, par 8 kora za savijače 4 jaja 1 šalica vrhnja za kuhanje 50 g gorgonzole 1 žlica svježe kadulje, sjeckane

Priprema

Žlicu ulja stavite u tavu i stavite na vatru. Dodajte luk i ostavite da se lagano pirja 10-15 minuta. Smanjite vatru, dodajte četvrtinu šalice vode, poklopite i ostavite da se luk lagano kuha 50 minuta dok ne dobije boju karamele. Prvih pola sata luk miješajte svakih 10 minuta, a ostatak vremena svakih pet minuta.

Dok se luk krčka bundevu začinite solju i paprom te polijte maslinovim uljem, stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici na 175 stupnjeva Celzijevih, 30-40 minuta pa ostavite sa strane.

Kore za pitu premažite maslinovim uljem i poslažite na dno okruglog lima, jednu preko druge tako da vise preko ruba lima.

U posudi pomiješajte jaja, bundevu, luk, vrhnje za kuhanje, izmrvljeni sir i kadulu, sve dobro promiješajte i ulijte preko pripremljenih kora. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva Celzijevih, 25-45 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike