Više recepata i trikova potražite u našem specijalu Tjedan bundeve
Sastojci:
Ulje (biljno za pirjanje, maslinovo za premazivanje) 2 šalice sjeckanog crvenog luka 2 šalice očišćene bundeve izrezane na manje kockice Sol, par 8 kora za savijače 4 jaja 1 šalica vrhnja za kuhanje 50 g gorgonzole 1 žlica svježe kadulje, sjeckane
Priprema
Žlicu ulja stavite u tavu i stavite na vatru. Dodajte luk i ostavite da se lagano pirja 10-15 minuta. Smanjite vatru, dodajte četvrtinu šalice vode, poklopite i ostavite da se luk lagano kuha 50 minuta dok ne dobije boju karamele. Prvih pola sata luk miješajte svakih 10 minuta, a ostatak vremena svakih pet minuta.
Dok se luk krčka bundevu začinite solju i paprom te polijte maslinovim uljem, stavite u lim za pečenje i pecite u pećnici na 175 stupnjeva Celzijevih, 30-40 minuta pa ostavite sa strane.
Kore za pitu premažite maslinovim uljem i poslažite na dno okruglog lima, jednu preko druge tako da vise preko ruba lima.
U posudi pomiješajte jaja, bundevu, luk, vrhnje za kuhanje, izmrvljeni sir i kadulu, sve dobro promiješajte i ulijte preko pripremljenih kora. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190 stupnjeva Celzijevih, 25-45 minuta.