Potopite orašaste plodove u vodu prije konzumacije i nećete imati problema s onim neugodnim napuhavanjem

Image
Foto: Thinkstock, margouillatphotos

Orašasti plodovi u manjim su količinima vrlo zdravi, a koriste se i u pripremi raznih slastica

14.9.2017.
14:00
Thinkstock, margouillatphotos
VOYO logo

Iako su hranjivi, orasi i lješnjaci mogu znatno utjecati na težu apsorpciju hranjivih sastojaka. Kako ne biste imali nepotrebne probleme prije konzumacije potopite ih u vodu.

Orašasti plodovi sadrže veliku količinu inhibitora enzima i upravo zato izazivaju razne probleme u vašem tijelu, prije svega teško ih je probaviti. Potapanjem u vodi enzimi se neutraliziraju, a vi bez problema uživate u odličnim namirnicama.

Potrebno vam je:

Image
Foto: flickr, Felix Abraham

  • 4 čaše neslanih orašastih plodova po izboru
  • 1-2 žlice soli
  • filtrirana voda

Priprema:

Orašaste plodove stavite u posudu srednje veličine, dodajte sol, ulijte vodu i poklopite. Ovako pomiješanu smjestu ostavite da odstoji minimalno sedam sati, a najbolje da odstoji preko noći. Isperite od soli te stavite da se osuše. Ako želite ubrzati postupak možete ih staviti u pećnicu na najmanju temperaturu.

Iako se čini kao mnogo truda, vjerujte nam, isplati se. Sve za zdravlje :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gs australija
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike