Potopite orašaste plodove u vodu prije konzumacije i nećete imati problema s onim neugodnim napuhavanjem

Image
Foto: Thinkstock, margouillatphotos

Orašasti plodovi u manjim su količinima vrlo zdravi, a koriste se i u pripremi raznih slastica

14.9.2017.
14:00
Thinkstock, margouillatphotos
VOYO logo

Iako su hranjivi, orasi i lješnjaci mogu znatno utjecati na težu apsorpciju hranjivih sastojaka. Kako ne biste imali nepotrebne probleme prije konzumacije potopite ih u vodu.

Orašasti plodovi sadrže veliku količinu inhibitora enzima i upravo zato izazivaju razne probleme u vašem tijelu, prije svega teško ih je probaviti. Potapanjem u vodi enzimi se neutraliziraju, a vi bez problema uživate u odličnim namirnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrebno vam je:

Image
Foto: flickr, Felix Abraham

  • 4 čaše neslanih orašastih plodova po izboru
  • 1-2 žlice soli
  • filtrirana voda

Priprema:

Orašaste plodove stavite u posudu srednje veličine, dodajte sol, ulijte vodu i poklopite. Ovako pomiješanu smjestu ostavite da odstoji minimalno sedam sati, a najbolje da odstoji preko noći. Isperite od soli te stavite da se osuše. Ako želite ubrzati postupak možete ih staviti u pećnicu na najmanju temperaturu.

Iako se čini kao mnogo truda, vjerujte nam, isplati se. Sve za zdravlje :)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo