POPUT PROFESIONALCA: /

Najbolji trik za pripremu riže; Kuharica otkrila - zbog jedne greške je gnjecava

Image

Kuhanje riže može biti prilično izazovno jer mnogo je detalja koji mogu poći po zlu.

23.4.2021.
7:11
VOYO logo

Cijenjeni chef Gordon Ramsay podijelio je nekoliko trikova za savršenu rižu te ukazao na pogreške pri kuhanju koje svi radimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje znanje o kuhanju riže podijelila je i profesionalna kuharica Poppy O'Toole. Najvažniji je omjer vode i riže i ako to pogodite, kuhanje gotovo za čas.

Image
KEMIČAR KONAČNO RIJEŠIO DILEMU STARU PET STOLJEĆA? /

Evo kako možete napraviti savršenu šalicu čaja

Image
KEMIČAR KONAČNO RIJEŠIO DILEMU STARU PET STOLJEĆA? /

Evo kako možete napraviti savršenu šalicu čaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitan je omjer

"Ovo je način na koji volim kuhati rižu. Postoji mnogo različitih metoda, ali ovaj način koji mi je pokazala moja kolegica je najbolji", rekla je.

Rižu treba dobro oprati. Na jednu šalicu riže (128 g) ide jedna i pol šalica vode (350 ml). Kuhajte je tri minute, a zatim ju maknite s ploče, pokrijte poklopcem i ostavite da stoji 12 minuta.

"Dobit ćete lijepo skuhanu pahuljastu rižu", zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo