Zamijenite klasično tijesto za pizzu s tzv. špageti bundevom. Ova opcija bez glutena zadovoljit će vašu želju za brzom hranom, a uz to je puno zdravija.
Špageti tikva novost je na našem tržištu, a posebno je vole obožavatelji tjestenine, kojima se pokazala kao dostojna zamjena za tu namirnicu.
Sastojci
Jedna velika špageti tikva, prepolovljena i bez sjemenki
Tri jaja
Malo češnjaka u prahu, origana, soli i papra
Naribana mozzarella
220 grama mozzarelle narezane na šnite
Umak za pizzu
40 grama tanko narezanih cherry rajčica
Svježi bosiljak
Upute
Zagrijte pećnicu na 220°. Posložite prerezanu bundevu na lim za pečenje tako da je prerezana strana okrenuta prema dolje. Pecite dok ne omekša, oko jedan sat. Pustite da se malo ohladi pa uklonite mekani dio s kore.
Odvojeni dio bundeve stavite u krpu i iscijedite što je moguće više tekućine.
U velikoj zdjeli umutite jaja s češnjakom u prahu i origanom dok se ne sjedine. Dodajte ocijeđenu bundevu i naribanu mozzarellu. Začinite solju i paprom.
Lim obložite papirom za pečenje i namažite uljem. Raširite bundevu u pravokutnik debljine otprilike jedan centimetar. Pecite dok ne postane zlatne boje, oko 15 minuta.
Premažite umak za pizzu po kori i nadjenite s narezanom mozzarellom i cherry rajčicama. Uklonite papir ispod pizze i pecite dok sir ne dobije zlatne mrlje i mjehuriće, još oko četiri minute. Pospite svježi bosiljak, narežite i poslužite.