Sastojci za piletinu s porilukom:
pilence oko 400 g 3 poriluka soja umak 1 glavica luka papar 1 dcl bijelog vina sušene ljute papričice
Priprema piletine s porilukom:
Luk se izreže na kockice i izdinsta, piletina na kockice, a može i na kvadratiće ili ako ste vješti i na rombove, bitno je da su komadići piletine sitni.
Kada luk poprimi zlatnu boju, dodajte zaklana i usitnjena pileća prsa koje se prije toga pola sata pacalo u soja umaku i začinima (tipa vegeta, sol, papar po želji).
Dodamo meseko na luk i kad pobijeli meso, doda se poriluk narezan na kolutiće. Zalijte s malo vode ili vina, dodajte usitnjene ljute papričice po izboru, pokrijte posudu i pustite da se dinsta dok ne ispari tekućina i poriluk ne omekša.
Poslužite uz skuhanu rižu i uživajte.
Biljana