Pikantni punjeni patlidžani: recept za pikantne punjene patlidžane

Image

Vrlo cijenjeno povrće u Indiji, Kini i Japanu. Porijeklom je iz Indije i Šri Lanke, gdje se uzgajao još prije 3000 godina.

25.3.2021.
11:30
VOYO logo

Sastojci za punjene patlidžane:

1 patlidžan 1 svježa rajčica ili pelati 1 manja glavica luka 200 gr vrhnja 100 gr kozjeg sira, feta sira ili sir po izboru peršin sol, papar chilli papričica maslinovo ulje

Priprema punjenih patlidžana:

Operite patlidžan, izrežite na tanke kriške, malo posolite i ostavite ga 15 minuta na stranu kako bi pustio suvišnu vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaki krišku pritisnite na papirnatu salvetu pa prelijte s nekoliko kapi maslinovog ulja.

Na roštilju ili u tosteru za tople sendviče ispecite patlidžane pa svaki premažite s vrhnjem, popaprite i na svaki dodajte sir.

Dodajte listiće peršina, zamotajte i posložite na tanjur.

U tavi na malo maslinova ulja lagano izdinstajte usitnjeni luk i na kockice izrezanu rajčicu koju ste prije toga oparili i ogulili.

Dinstajte 15 minuta, malo poparite, posolite i dodajte sitno narezanu chilli papričicu.

Dinstajte još 5 minuta pa prelijte patlidžane i poslužite pikantne punjene patlidžane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo