Roštilj na američki način: Pikantna piletina na žaru

Amerikanci se 4. srpnja, kada slave Dan nezavisnosti, prepuštaju dokoličarenju i hedonizmu uz dobro društvo, piće i neizostavan roštilj.

4.7.2013.
10:42
VOYO logo

Priprema:

U veliki lonac za pirjanje stavite prvih deset sastojaka za umak, dok miješavina ne proključa. Smanjite vatru i još 15 minuta nastavite pirjati uz povremeno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pile pokriveno folijom pecite na roštilju na srednje jakoj temperaturi 40 minuta i u tom je vremenskom periodu nekoliko puta okrenite. Pola pripremljenog umaka stavite sa strane. Piletinu zatim prelijte pripremljenim umakom, pecite na roštilju još 5 do 10 minuta, odnosno dok se umak ne posuši s površine mesa. Poslužite s preostalim umakom. Pripremljena količina dovoljna je za osam porcija.

Nutricionističke vrijednosti Jedna porcija ovog jela sadrži 641 kalorija, 25g masti (7g zasićenih masti), 153mg kolesterola, 1,163mg natrija, 54g ugljikohidrata, 1g vlakana i 49g proteina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo