Pet načina kako uživati u palačinkama

Prema nekim tvrdnjama palačinke potječu iz francuske pokrajine Bretanje, u kojoj se pripremaju od davnina na bezbroj načina. Slatke, slane, pečene ili pohane, uvijek su rado viđene na stolu.

25.8.2010.
17:34
VOYO logo

Pohane palačinke punjene mesom

Sastojci: palačinke 250 g puretine ili piletine muškatni oraščić 1 do 2 kisela krastavca i kisele paprike 1 dl kiselog vrhnja sol, papar i Vegeta brašno, jaja i mrvice za paniranje ulje za prženje margarin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Meso izrežite na kockice, posolite, popaprite, dodajte Vegetu, promiješajte i pirjajte na margarinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirjanom mesu dodajte ribani muškatni oraščić, usitnjene krastavce i papriku te vrhnje.

Nadjevom punite palačinke i savijajte ih u obliku sarme, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice, te pržite u zagrijanom ulju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada dobiju zlatnu boju izvadite ih i poslužite vruće uz tartar umak i zelenu salatu.

Zapečene palačinke sa špinatom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umijesite slano tijesto za palačinke:

1 do 2 jaja malo soli mlijeko brašno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Skuhajte kilogram špinata, a zatim ga dobro ocijedite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sitno nasjeckajte špinat, dodajte jedno jaje, sol, papar, 20 dag svježe skute i malo ribanog parmezana.

Po izboru možete prepržiti malo slanine, narezane na kockice, i umiješati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dobro promiješajte i time napunite pečene palačinke. Posložite u kalup za pečenje, prelijte rastopljenim maslacem i pospite parmezanom.

Palačinke u umaku od višnje na američki način

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Palačinke: 2 jaja vanilijin šećer 150 g brašna malo naribane korice limuna malo naribane jabuke pola žlice cimeta 250 ml mlijeka malo praška za pecivo maslinovo ulje za pečenje

Umak: 1 tegla kompota od višnji 1 vrećica vanilijinog šećera 1 žlica brašna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Zamutiti sve sastojke za palačinke i ispeći (promjer 5 cm).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višnje procijediti i zakuhati s vanilijinim šećerom i žlicom brašna, pa poslužiti s umakom i sladoledom. Ukrasiti bobičastim voćem.

Francuske palačinke s mozzarelom i maslinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 200 g brašna 1 jaje 1/2 litre mlijeka 25 g otopljenog maslaca malo soli mozzarela i rajčice

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umiješajte sve sastojke za tijesto pazeći da smjesa bude ujednačena i bez grudica. Ostavite po strani najmanje sat vremena prije pečenja.

Na maloj tavi ispecite palačinke, pa ih napunite kriškom svježe rajčice preklopljene kriškom mozzarele. Dodajte i masline, sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presavijte palačinke i stavite u kalup za pečenje. Grijte tek nekoliko minuta, samo da se otopi sir, pa odmah poslužite uz zelenu salatu. Ne držite predugo u pećnici jer palačinke trebaju ostati mekane.

Palačinke košarice sa šunkom i hrenom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 100 g kuhane šunke 100 g gaude 2 kuhana jaja umak od hrena majoneza ulje za pečenje

Priprema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umijesite smjesu od 2 jaja, prstohvata soli, 2 žličice praška za pecivo, mlijeka i brašna. Ispecite palačinke.

Šunku i jaja narežemo na sitne komadiće, a sir naribamo na sitno. Pomiješamo sastojke te dodamo umak od hrena po ukusu i majonezu, toliko da lijepo poveže sve sastojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobivenom smjesom premažemo palačinke i zamotamo ih kao male košarice.

Kratko zapečemo u pećnici da se rastopi sir.

Poslužimo sa zelenom ili nekom drugom sezonskom salatom.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo