Svinjski kare u pećnici: Pečenka na karipski

Image

Svinjski kare je meso koje se može pripremati na više načina i uz nebrojeno puno priloga. Sočno i čisto meso ukusno je ako se ponudi kao toplo jelo, a ništa manje ukusno kao hladno pečenje.

20.4.2021.
16:32
VOYO logo

Sastojci za svinjski kare u pećnici:

2 kg svinjskog karea bez kosti žličica papra u zrnu žličica samljevenog cimeta 1 žlica naribanog muškatnog oraščića maslinovo ulje sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema svinjskog karea u pećnici:

U veliku žlicu ulja umiješajte zgnječeni papar, oraščić, cimet i sol po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesom namažite meso i stavite ga u lim za pečenje.

Zagrijte pećnicu i pecite meso deset minuta na temperaturi od 220 celzija pa smanjite na 180 celzija i pecite sat i pol.

Kada je pečenka gotova, zamotajte ju u alufoliju i narežite, a uz nju poslužite ljute chili papričice, povrće, restani krumpir te meso prelijte masnoćom od pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo