Svinjski kare u pećnici: Pečenka na karipski

Image

Svinjski kare je meso koje se može pripremati na više načina i uz nebrojeno puno priloga. Sočno i čisto meso ukusno je ako se ponudi kao toplo jelo, a ništa manje ukusno kao hladno pečenje.

20.4.2021.
16:32
VOYO logo

Sastojci za svinjski kare u pećnici:

2 kg svinjskog karea bez kosti žličica papra u zrnu žličica samljevenog cimeta 1 žlica naribanog muškatnog oraščića maslinovo ulje sol

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema svinjskog karea u pećnici:

U veliku žlicu ulja umiješajte zgnječeni papar, oraščić, cimet i sol po izboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesom namažite meso i stavite ga u lim za pečenje.

Zagrijte pećnicu i pecite meso deset minuta na temperaturi od 220 celzija pa smanjite na 180 celzija i pecite sat i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je pečenka gotova, zamotajte ju u alufoliju i narežite, a uz nju poslužite ljute chili papričice, povrće, restani krumpir te meso prelijte masnoćom od pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo