Brza juha od gljiva Sastojci:
4 žlice maslaca 650 g nasjeckanih gljiva 1 nasjeckani luk 1/2 šalice suhog bijelog vina 4 šalice pileće juhe 1/2 šalice vrhnja sol i papar
Priprema:
U loncu istopite maslac. Dodajte gljive i luk pa miješajte i pržite dok gljive ne postanu smećkaste.
Ulijte vino, kuhajte 1 minutu, dodajte 4 šalice pileće juhe, sol i papar te pustite neka lagano kuha 2 minute. (Ako želite, u ovoj fazi možete gljive usitniti u mikseru.)
Dodajte vrhnje, kuhajte 2 do 3 minute i poslužite vruće.
Pečeni zec sa šljivama i slaninom u pivu Sastojci:
1zec cca 1,5 kg 50 dag suhih šljiva 15 dag mesnate dimljene slanine 5 dag maslaca 7 dl svijetlog piva 4 režnja češnjaka 1 mrkva lovorov list cca 5 kom sol, papar
Priprema:
Zeca natrljajte solju izvana i iznutra solju i paprom, a u unutrašnjost stavite pola sitno narezane slanine i češnjaka kojeg ste prethodno očistili i prepolovili, te dodajte 2 lovorova lista.
Šljive namočite u mlaku vodu i zagrijte ulje dok ne provrije, te njime prelijte zeca i dodajte zagrijano pivo. Dodajte ostatak češnjaka, slanine, na kolutiće narezanu mrkvu i pustite da ulje i pivo provriju pa premjestite zeca u pećnicu, prekrijte ga folijom i pecite 30 minuta na temperaturi od 220 Celzija.
Tokom pečenja ne zaboravite okrenuti zeca par puta kako bi meso ravnomjerno upilo pivo i ravnomjerno se ispeklo. Nakon 30 minuta dodajte šljive i zalijte s vodom u kojoj su se močile. Pecite još 50 minuta uz često okretanje ali pazite da koristite velike žlice ili kuhače kako ne bi proboli kožicu zeca.
Narežite i poslužite uz šljive i pečeni krumpir.
Badem zalogaji Sastojci:
2 rebra čokolade za kuhanje 250 ml šlaga 2 dl soka od breskve 125 g maslaca 100 g mljevenih badema 600 g mljevenog keksa (petit beurre) 200 g šećera u prahu 5 žumanjaka
Priprema:
Skuhajte žumanjke i šećer na pari, a za to vrijeme, mljeveni keks i bademe prelijte sokom od breskve i dobro promiješajte.
Kada se svi sastojci dobro spoje, oblikujte tortu po želji, ukrasite šlagom i naribanom čokoladom.