Pečeni marinirani losos sa špinatom

Losos živi malo u rijekama, malo u morima i na kraju se odmara na posteljici od špinata. Lagani okus ribe i špinata nadopunjen je pikantnim đumbirom, čili papričicama i nezaobilaznim češnjakom

14.3.2011.
14:37
VOYO logo

Sastojci:

600 g fileta lososa 450 g zamrznutog špinata 2 limuna 120 ml mlijeka 40 g maslaca 1 žlica brašna ½ žličice mljevenog đumbira ½ žličice mljevene čili papričice ½ žličice češnjaka u granulama ekstra djevičansko maslinovo ulje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema prema recepturi Crochef.hr: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-03-14.asx

S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta.

Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, predlaže Crochef.hr.

Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo