Pečeni krumpir u pećnici: Pečeni krumpiri omotani šunkom

Image

Jednostavno i brzo jelo za koje vam ne trebaju skupi sastojci niti previše vremena. Pečeni krumpir možete poslužiti i kao dodatak glavnom jelu ali i kao predjelo.

20.4.2021.
16:55
VOYO logo

Sastojci za pečeni krumpir u pećnici:

par odrezaka šunke 8 krumpira srednje veličine grančice majčine dušice lovorov list glavica luka ulje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema pečenog krumpira u pećnici:

Oprati krumpire i u ljusci ih kuhati oko 15 min tako da ostanu čvrsti. Nakon kuhanja oguliti ih i prepoloviti pa na ravnu stranu ploške poslagati ploškice luka i malo i malo majčine dušice, te poklopiti s drugom polovicom krumpira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Omotati šunkom, po duljini, a zatim i po širini.

Krumpire poslagati na nauljeni lim i između svakog staviti lovorov list, politi s malo ulja, prekriti folijom i peći na 180 celzija cca 40 minuta.

Nakon toga odstraniti foliju i peći još 10 minuta da šunka postane hrskava.

Možete pečeni krumpir poslužiti uz umak od gljiva i rižu ili kao dodatak drugim jelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo