Pečena teletina s pancetom i krumpir s jabukama

Neka gozba započne laganom hladnom salatom od mahuna, rajčice, maslina i bosiljka uz gutljaj finog vina.

7.4.2011.
15:51
VOYO logo

Mirisna hladna salata Sastojci:

400-500 g zelenih mahuna 2 crvena luka 3-4 žlica djevičanskog maslinovog ulja 4 rajčice, grubo nasjeckati par listića bosiljka, natrgati sol i svježe mljeveni crni papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

U slanoj vodi 2 minute kuhajte mahune. Ocijedite. U međuvremenu na maslinovu ulju pirjajte luk, 3 do 4 minute ili dok ne postane mekan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte rajčice, mahune, bosiljak i začine. Poklopite pa neka se pirja ili stavite u vatrostalnu posudu pa zapecite pola sata na 180 stupnjeva. Svako malo promiješajte mahune. Ostavite neka se ohladi pa poslužite.

Teleća prsa s vinom i pancetom Sastojci:

1 kg telećih prsa 150 g pancete nekoliko tankih kriški slanine 1/2 temeljca 1/2 čaše ulja veća glavica luka 4 češnja češnjaka čaša bijelog vina papar

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite i usitnite luk, češnjak, narežite pancetu na kockice i sve skupa prepržite u širokoj posudi. Kad panceta porumeni dodajte prsa te ih pržite na jakoj vatri dok ne dobiju rumenu boju s obje strane. Polako ih polijevajte juhom, dodajte vino i prekrijte s nekoliko tankih kriškica slanine.

Prebacite meso u pećnicu i pecite na 200 stupnjeva sat vremena uz dodavanje vode ukoliko dođe do lijepljenja mesa. Prilikom pečenja meso okrenite i iznova prekrijte slaninom. Poslužite uz pečeni krumpir s jabukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pečeni krumpir s jabukama Sastojci:

5 dl vrhnja 6 žumanjaka sol, bijeli papar 1 žličica maslaca 900 g krumpira, nasjeckati na tanke kriške 900 g sira, naribati 900 g jabuka, oguliti i naribati

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. U zdjeli dobro pomiješajte vrhnje i žutanjke. Posolite i popaprite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maslacem namastite kalup za pečenje. Postavite sloj krumpira. Posolite i popaprite. Pospite osminom sira, pa onda slojem jabuka. Posolite i poparite. Pospite 1 šalicom mješavine s vrhnjem. Položite krumpire. Dobro pritisnite.

Ponovite s ostatkom sastojaka. Prekrijte papirom za pečenje i pecite 30 minuta. Uklonite papir pa pecite još 15 minuta. Izvadite i potpuno ohladite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amaretto zalogaji Sastojci:

4 bjelanjka 350 g mljevenih badema 300 g šećera 100 g šećera u prahu 4 kapi ekstrakta badema

Priprema:

Mikserom umutiti 4 bjelanjka u snijeg (dodati soli na vrh noža), postupno dodati šećer, stalno miksajući. Kad je šećer sasvim umiješan, dodati bademe u prahu i 4 kapljice ekstrakta badema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugrijati pećnicu na 200°C. Na papiru za pečenje poslagati kolačiće napravljene pomoću žlice i uvaljane u šećer u prahu. Peći 5-7 min, samo da malo porumene.

pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo