Priprema piletine: Pečena piletina, patlidžani u saftu i krumpir u kori

Image

Uz sočnu pečenu piletinu i patlidžane servirajte malo kiselog vrhnja ili jogurta. Vrlo dobro se slaže i krumpir pečen u kori i foliji koji treba poslužiti vrućeg.

26.4.2021.
16:56
Play logo

Sastojci za pripremu piletine:

maslinovo ulje 1 struk peršina 2-3 dl povrtne juhe 1 crveni luk 2 patlidžana 1 pile papar, sol malo crvene i zelene paprike narezane za ukrašavanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Priprema piletine:

Očistite i narežite patlidžane na trake, posolite i ostavite 30 minuta u cjedilu da puste vodu (stegnuti rukom da izađe gorčina) pa obrišite kuhinjskim papirom.

Piletinu razrežite na komadiće i posložite u veliku tavu. Svaki komad lagano premažite s malo ulja pa dodajte narezani luk i stavite da se peče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Povremeno podlijte juhom. Pri kraju pečenja dodajte patlidžane i ponovo zalijte juhom. Kad je meso pečeno maknite s vatre i ostavite da se svi sastojci prožmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo