Pavlova: Ultimativna ljetna poslastica

Image
Foto: cupcakeproject/instagram

Najslađi slatki ljetni recept za osvježenje

25.6.2017.
12:00
cupcakeproject/instagram
VOYO logo

Kad govorimo o ultimativnim ljetnim desertima, bilo bi nedopustivo zaboraviti Pavlovu.

Ova lagana, sočna i jednostavna torta koja svoje porijeklo vuče iz Australije i Novog Zelanda oduševit će i one koji nisu veliki ljubitelji deserata, jer je Pavlova prije svega osvježavajuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što predivno izgleda i što je užasno ukusna, prilično ju je jednostavno napraviti, a evo jednog od recepata za ovu ljetnu ljepoticu. Počastite se, zaslužili ste.

Sastojci (za kore):

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 bjelanjaka
  • 210 grama šećera
  • pola žličice ekstrakta vanilije
  • 1 mala žlica octa

Sastojci (za nadjev):

  • 600 mililitara vrhnja za šlag
  • 2 šlag fixa
  • 400-500 grama voća (šumsko voće, jagode, maline, kupine, ribiz, borovnice, višnje, trešnje - po želji)
  • 1 žlica šećera u prahu

Priprema:

Image
  1. Prvo pečnicu zagrijte na 140 stupnjeva Celzija. Uzmite papir za pečenje i iscrtajte tri kruga promjera otprilike 18 cm (uz pomoć kalupa).
  2. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, pa unutra pomalo dodajte šećer, ekstrakt vanilije i ocat. Miksajte smjesu dok ne postane čvrsta i dok se sastojci ne sjedine. Pripremljenu smjesu rasporedite na tri kruga od papira za pečenje (koja ste stavili na veliki pleh) i sušite u pečnici na 140 stupnjeva 60 minuta.
  3. Nakon sat vremena ugasite pećnicu, ali kore još neko vrijeme ostavite unutra. Izvadite ih iz pečnice i ostavite vani nekoliko sati da se dovoljno dobro osuše. Zatim ih oprezno, pomoću noža, maknite s papira za pečenje.
  4. Čvrsto istucite vrhnje za šlag (a šlag fix dodajte ako koristite šlag koji se prirodno neće sam stisnuti). Pripazite i na šećer, ako ga već ima u šlagu, nemojte ga dodatno dodavati, ili ga dodajte po vlastitom ukusu.
  5. Prvu koru stavite na tanjur za posluživanje, na nju stavite istučeni šlag, na šlag posložite voće koje ste odabrali. Zatim drugu koru, pa opet šlag, pa voće. Zatim treću koru, pa šlag i voće za dekoraciju. Po želji možete dodati nasjeckane lješnjake, orahe, bademe, oraščiće (ali nije obavezno).
  6. Tortu stavite u hladnjak na hlađenje, a najbolje ju je jesti sljedeći dan, jer joj je potrebno nekoliko sati da se sjedini i očvrsne u hladnjaku. I to je to, dobar tek slatkoljupci! ?
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo