Pašticada od tune: sastojici i priprema pašticade od tune

Image

Pašticada je u našim krajevima poznata od davnina i tradicionalno je dalmatinsko jelo od goveđeg buta. Ovaj put predlažemo nešto laganiji okus od tunjevine - pašticadu od tune.

25.3.2021.
11:52
VOYO logo

Sastojci za pašticadu od tune:

1 kg tunjevine 2 dl maslinovog ulja 5 češnja češnjaka (bijelog luka) 4 klinčića (karanfilčića) 100 g suhih grožđica sol, papar u prahu 1 dl vinskog octa 2 dl prošeka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema pašticade od tune:

Odreske tune (debele oko 2 cm) operite i posušite. Prepržite ih na ulju s obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na preprženu tunu pospite nasjeckan češnjak, klinčiće, grožđice, sol i papar. Zalijte vinskim octom, a prošek postepeno dodajite. Po potrebi dolijte vode i pustite da se tuna kuha u umaku na laganoj vatri oko 1 sat.

Poslužite pašticadu od tune s okruglicama od kruha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Gastro.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo