Ovo je najbrži i jedini način da izgubite onaj neugodan miris po češnjaku

Image
Foto: Flickr, Bob

Dvije namirnice bi vam mogle pomoći

16.11.2016.
10:57
Flickr, Bob
Play logo

Teško da je išta gore nego kad vam dah smrdi po češnjaku, a morate na važan sastanak. I bez obzira koliko pokušavali da se ne osjeti, miris češnjaka ostaje u vašem dahu cijeli dan.

Znanstvenici s Ohio State Universityja kažu da imaju rješenje. Žvakanje jabuke ili salate može izvrsno neutralizirati opori miris češnjaka, kaže najnovija studija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici studije žvakali su češnjak 25 sekundi, zatim su odmah popili vodu, jabuku, salatu, listiće mente i zeleni čaj. Pokazalo se da su najefikasniji otklanjači mirisa koji posve smanjuju koncentraciju komponenti češnjaka za 30 minuta, jabuka i zelena salata.

Češnjak ima sastojak alicin koji je krivac za intenzivni miris, kaže autorica studije, Sheryl Barringer. Žvakanjem se alicin razgrađuje i izaziva otpuštanje karakterističnog mirisa. Aromatična komponenta češnjaka iz usta kreće u crijeva pa u krv, a iz krvi u pluća. Zadržava se u tijelu cijeli dan i sabotira dah.

Treba reagirati brzo

shimmer fallback
shimmer fallback

Prvi instinkt je da operemo zube.To samo uklanja čestice češnajka koje su zapele za zube, ali ne pomaže jer miris stiže iz pluća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Ako sa hranom koja ima puno češnjaka ili nakon nje, jedete salatu ili jabuku, spojevi će reagirati tako da neutraliziraju mirisne čestice češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemojte predugo čekati. Kada češnjak stigne u crijeva i uđe u krvotok, a to traje tek nekoliko minuta, protumjera zelenom salatom ili jabukom, neće više pomoći.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo