Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
LAKO I UKUSNO /

Pet namirnica koje možete pripremiti u mikrovalnoj: Štedi vrijeme i čuva hranjive tvari

Razne namirnice mogu se pripremiti isključivo u mikrovalnoj pećnici što omogućava brzu i jednostavnu pripremu obroka

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Mikrovalna pećnica često se koristi samo za podgrijavanje ostataka, no njezin puni potencijal rijetko tko zaista koristi. Ovaj jednostavan kućanski uređaj može poslužiti i za pripremu kompletnih jela. Osim što štedi vrijeme, mikrovalna može pomoći i u očuvanju hranjivih tvari u namirnicama.

Znanstvenici s Harvarda potvrdili su da je takav način kuhanja siguran, a ponekad čak i zdraviji od klasičnih metoda.

Priprema jela u mikrovalnoj pećnici

Kuhari predlažu pet jela koja bez problema možete skuhati u mikrovalnoj pećnici, a okus će ostati isti. Uz pravu tehniku, u njoj se mogu savršeno pripremiti i riba, jaja pa čak i mesna štruca.

Šparoge

Britanska kuharica Silvana Franco objasnila je jednostavan način pripreme ovog povrća. "Dodajte par žlica vode u posudu, odrežite krajeve šparoga i položite ih u posudu. Posolite i stavite u mikrovalnu na najjaču snagu na dvije minute."

"Ako nisu mekane, vratite ih u mikrovalnu na dodatnih 30 sekundi do jedne minute", dodaje.

Slanina

Možda zvuči očito, ali slanina pripremljena u mikrovalnoj pećnici ispadne pomalo gnjecava. Da bi se zaista dobro ispržila, Franco savjetuje korištenje posebnog uređaja za slaninu u mikrovalnoj s poklopcem koji ispušta paru. To omogućuje da para izađe i sprječava prskanje, dok rebrasta baza upija masnoću i osigurava savršenu hrskavost.

Ako nemate takav uređaj, kuharica kaže da će i običan tanjur s poklopcem koji propušta paru sasvim dobro poslužiti.

Riba

Riba se može potpuno skuhati dok se okreće u mikrovalnoj. Ključ je u metodi poširanja na pari, koja, prema riječima kuharice, omogućava da riba bude čvrsta i sočna u samo nekoliko minuta. U posudu za mikrovalnu ulijte vodu sobne temperature, otprilike do pola. Dodajte sol i začine po želji.

"Pokrijte i stavite u mikrovalnu na najjaču snagu tri do četiri minute, ovisno o debljini. Pustite da odstoji dvije minute prije posluživanja", kaže Franco.

Kajgana

Kajgana iz mikrovalne pećnice može se lijepo slagati s hrskavom slaninom. Neki ljudi prvo sirova jaja kuhaju 30 sekundi u mikrovalnoj, zatim dodaju sir i začine po želji, promiješaju i ponovno kuhaju.

Nakon otprilike dvije minute, jaja bi trebala biti gotova. Ovaj korak je važan jer ako ih samo stavite u mikrovalnu pećnicu na pune dvije minute, postanu "gumasta".

Mesna štruca

Nakon što pomiješate mljevenu govedinu s umakom od rajčice, jednim jajem, zobenim pahuljicama, lukom, češnjakom, solju i paprom, stavite sve u kalup za štrucu i uključite mikrovalnu pećnicu na šest minuta.

Kad istekne vrijeme, možete po želji dodati još umaka i nastaviti s kuhanjem u mikrovalnoj još pet do sedam minuta, piše New York Post.

POGLEDAJTE GALERIJU

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvati gutaju uvozni kruh koji stiže zaleđen, a domaća pšenica se izvozi: Kruh nikad skuplji

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike