Premda se lubenica najčešće konzumira svježa i u svom prirodnom obliku, postoji još nekoliko načina, od kojih je zasigurno najzanimljiviji sok od lubenice.
Priprema
Postupak pripreme je prilično jednostavan. Sve što vam treba je svježa lubenica, nož i blender ili multipraktik. Crvenu srčiku lubenice očistite od koštica (koštice možete i kasnije odvojiti pomoću cjedila) i narežite na malene komadiće.
Zatim komadiće stavite u blender, dodajte zaslađivač (po želji) te sve dobro isijecite i pomiješajte. Ako je napitak previše gust, možete dodati vode te kockice leda. Možete dodati i cijeli niz drugih sastojaka poput šipka, malina, naranča, kupina i jagoda.
Jedan od recepata predlaže miksanje svježe metvice i limunovog soka. Nakon što sve dobro usitnite procijedite smjesu u manji lonac te prokuhajte bistri sok na laganoj vatri. Kada je smjesa gotova (ovisno o ukusu), ostavite da se ohladi i poslužite kao ledeni i osvježavajući napitak.
A kako kupiti najbolju lubenicu? Trikove da uvijek izaberete savršenu pročitajte ovdje.