Priprema: Zagrijte pećnicu na 200°C. Dvije žlice maslinovog ulja pomiješajte s balzamičnim octom. Cherry rajčice stavite u tepsiju i prelijte ih dobivenom balzamičnom smjesom, pa pecite u pećnici na 15 minuta.
U međuvremenu, zagrijte gril tavu, a kad je u potpunosti vruća na joj popržite odreske od tune, sa svake strane neka se peku po dvije minute.
Kada su cherry rajčice gotove, izvadite ih iz pećnice, stavite na tanjur zajedno s tunom, polijte s tekućinom iz tepsije koju su pustile rajčice i uza sve poslužite rikolu.
Pečene cherry rajčice u ovom receptu možete zamijeniti i s još bržim umakom od rajčica. Nekoliko zrelih rajčica izrežite na komadiće, dodajte ima sitno nasjeckani češnjak i crveni luk, pa sve pomiješajte s limunovim sokom i korijanderom.
Napomena: Ovaj obrok namijenjen za dvije osobe gotov je za samo dvadeset minuta, jako je hranjiv i odlično će poslužiti kao lagani ručak ili večera. Sadrži ukupno 350 kalorija, 37 grama proteina, 9.1 grma karbohidrata, 18.6 grama masti, 3.1 grma zasićenih masti, 1.7 gram vlakana te 0.23 grama soli.