Odresci u umaku od sira i kolač od džema i čokolade

Započnite obiteljsko druženje bogatom juhom od šparoga, vrlo ukusnom i zdravom namirnicom.

6.5.2010.
12:11
VOYO logo

Fina juha od šparoga i slanine

Sastojci: 50 dag šparoga 40 dag krumpira 4 dag dimljene slanine malo limunovog soka 2 dl slatkog vrhnja malo peršina, sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: Skuhajte šparoge, ocijedite ih i narežite. U vodi u kojoj su se kuhale šparoge skuhajte krumpir, ocijedite ga, a kada se ohladi usitnite mikserom.

Dodajte narezane šparoge, nasjeckanu i isprženu slaninu, sol i papar, te po želji limunov sok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhnje istucite kao šlag pa dodajte juhi zajedno s peršinom.

Zapečeni odresci u umaku od maslaca i sira

Sastojci: 4 goveđa odreska 1 kg šparoga krupno mljeveni papar sol masnoća za prženje

Recept za umak (za jednu osobu): 30 g maslaca 30 g brašna 1/4 l vode ili mlijeka kiselo vrhnje ili topljeni sir 1 do 2 žlice vina ili limunova soka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: Oguljene šparoge kuhajte u posoljenoj vodi, u koju ste dodali malo šećera i maslaca, sve dok ne omekšaju.

Na zagrijanoj masnoći s obje strane popržite odreske. Posolite i popaprite krupno mljevenim zrncima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svijetli umak otopite maslac i na njemu popržite brašno. Sve prelijte s malo vode u kojoj su se kuhale šparoge, a dodajte i malo mlijeka, tako da bude oko 1/4 l tekućine.

Čim zavrije dodajte vrhnje ili topljeni sir. Na kraju začinite vinom ili limunovim sokom.

Uz odreske i umak poslužite matovilac, začinjen tek maslinovim uljem, solju i limunovim sokom. Uz govedinu odlično ide crno vino.

Kocke od čokolade i džema

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci: 140 g maslaca 4 cijela jaja 140 g šećera 140 g mljevenih oraha 1 žlica krušnih mrvica 3 reda čokolade za kuhanje džem od marelica malo praška za pecivo

Priprema: Potrebno je umutiti maslac, šećer, te jedno po jedno četiri žumanjka, krušne mrvice, mljevene orahe, naribanu čokoladu, malo praška za pecivo i čvrst snijeg od četiriju bjelanjka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto razvaljajte u lim i pecite na umjerenoj temperaturi.

Ohladite pa premažite džemom, a preko džema prelijte čokoladnom glazurom, koju ćete dobiti tako da 50 g maslaca rastopite s 50 g čokolade za kuhanje.

fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo