Oštar jezik, stručnost i karizma tri su riječi kojima se može opisati popularni francuski kuhar Stephan Macchi, kojeg smo upoznali u showu Jezikova juha.
Nakon snimljene zadnje emisije, Stephan je za Arenu dao intervjuu u kojem je opisao svoje dojmove sa snimanja te otkrio ponešto o svom životu.
"Kuhanje je za mene umjetnost, baš poput glazbe ili slikarstva, i mislim da bi u kuhare trebali ići samo oni koji vole taj zanat i koji imaju smisla za kuhanje. Biti kuhar za mene znači biti hedonist, čovjek koji živi za užitke."
Kroz 12 godina, koliko živi u Hrvatskoj, upoznao je mnogo vrsnih kuhara i dobrih ljudi, ali je iznenađen kako ljudi u Lijepoj našoj ne poštuju dogovore, ne drže se dane riječi i kako ipak nešto jako smrdi.
U restoranima u kojima je snimao znao se susretati s nepojmljivom neodgovornošću vlasnika i radnika, a ono što ga jako ljuti su nehigijena i prljavština.
Nedostatak osnovnih namirnica čest je problem restorana, prljave kuhinje, žohari, bahati konobari, loš odnos zaposlenika samo su dio problema s kojima se susretao.
Kada govori o hrvatskoj hrani i vinima naglašava: "Obožavam hrvatska vina, teletinu ili hobotnicu ispod peke, čobanac, kulen, škampe na žaru, sve specijalitete hrvatske kuhinje."
Vrsni kuhar u Hrvatsku se preselio radi ljubavi djevojke Nataše, s kojom je sada u sretnom braku i ima dvoje djece. Osim snimanja, Stephan vodi slastičarnicu Lejardin na Kajzerici, ima tvrtku koja se bavi savjetovanjima, kateringom, organizacijom večera i uvozom kavijara, a u Francuskoj je radio za mnoge vrhunske restorane.