Nutricionistica je podijelila jednostavno pravilo o tome koliko ribe i mesa trebamo jesti

Image
Foto: jamie oliver / instagram

Ovo "pravilo dlana" super je trik koji će vam najbolje reći koliko biste piletine, a koliko janjetine ili tunjevine ustvari trebale pojesti u jednom obroku

28.2.2018.
8:30
jamie oliver / instagram
VOYO logo

Kad god se odlučite hraniti zdravije i raznovrsnije jer želite izgubiti koji kilogram, obično prestanete jesti nezdrave masnoće, prerađenu hranu, slatkiše i kruh, a u prehranu ubacite više svježeg voća, povrća, mesa i ribe. No, jeste li i kada razmišljale o tome kolika vam je zapravo porcija, kad je meso u pitanju, dovoljna za jedan obrok i kako biste to uopće trebale znati?

Jedna je nutricionistica na svom Instagram profilu nedavno podijelila super trik koji vam može uvelike pomoći pri određivanju veličine porcija mesa i ribe za ručak ili večeru, a sve je objašnjeno u svega nekoliko fotografija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jo Hollington na Instagramu je objavila tri fotografije svoga dlana i na svakoj iscrtala veličinu porcije bijelog, crvenog i ribljeg mesa koja je idealna za svakoga od nas po jednom obroku.

"Pravilo dlana" iznimno je jednostavno i korisno

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je idealna porcija bijelog mesa veličine cijelog našeg dlana (skupljenih prstiju, naravno), porcija crvenog mesa idealna je veličine samo unutrašnjosti dlana (bez prstiju), a porcija masne ribe idealna je u veličini polovice dlana i dva prsta. No, sve najbolje vidite na ovoj gore fotografiji.

Bijelo meso odnosi se na puretinu i piletinu, crveno meso na, primjerice, janjetinu i govedinu, dok pod masnom ribom Jo podrazumijeva haringu, tunu ili pak losos i slične ribe. Pa, što vi kažete na ovaj trik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo