Kad god se odlučite hraniti zdravije i raznovrsnije jer želite izgubiti koji kilogram, obično prestanete jesti nezdrave masnoće, prerađenu hranu, slatkiše i kruh, a u prehranu ubacite više svježeg voća, povrća, mesa i ribe. No, jeste li i kada razmišljale o tome kolika vam je zapravo porcija, kad je meso u pitanju, dovoljna za jedan obrok i kako biste to uopće trebale znati?
Jedna je nutricionistica na svom Instagram profilu nedavno podijelila super trik koji vam može uvelike pomoći pri određivanju veličine porcija mesa i ribe za ručak ili večeru, a sve je objašnjeno u svega nekoliko fotografija.
Jo Hollington na Instagramu je objavila tri fotografije svoga dlana i na svakoj iscrtala veličinu porcije bijelog, crvenog i ribljeg mesa koja je idealna za svakoga od nas po jednom obroku.
"Pravilo dlana" iznimno je jednostavno i korisno
Tako je idealna porcija bijelog mesa veličine cijelog našeg dlana (skupljenih prstiju, naravno), porcija crvenog mesa idealna je veličine samo unutrašnjosti dlana (bez prstiju), a porcija masne ribe idealna je u veličini polovice dlana i dva prsta. No, sve najbolje vidite na ovoj gore fotografiji.
Bijelo meso odnosi se na puretinu i piletinu, crveno meso na, primjerice, janjetinu i govedinu, dok pod masnom ribom Jo podrazumijeva haringu, tunu ili pak losos i slične ribe. Pa, što vi kažete na ovaj trik?