Našla sam starinski recept za najjednostavniju, a najfiniju pitu od bundeve, nema joj premca

Image
Foto: Unsplash, natalia-y

Ako u pričuvi imaš lijepu, narančastu bundevu, ovaj recept doći će ti kao točka na i

2.11.2017.
14:00
Unsplash, natalia-y
VOYO logo

Kada ti netko spomene pitu od bundeve, prva asocijacija vjerojatno ti je Halloween ili tipična američka pita od ove tikve. No, ljudi od davnina od bundeva rade prave male poslastice, a što ima finije u jesen od nekog takvog deserta?

Malo sam kopala po starim kuharicama koje sam naslijedila od prabake i bake i pronašla vrlo jednostavan recept za pitu od bundeve koja mami sline na usta. Pa, bez daljnjeg okolišanja mislim da je vrijeme baciti se na posao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

Tijesto

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 g brašna
  • 100 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 3 žlice mlijeka

Nadjev

  • 500 g očišćene bundeve narezane na kockice
  • 100 g šećera
  • 120 g jogurta
  • 2 jaja
  • 2-3 žlice maslaca
  • malo cimeta

Priprema:

Dobro promiješaj sastojke za tijesto, izradi ga i stavi u hladnjak na sat vremena.

U međuvremenu skuhaj bundevu dok nije sasvim mekana. Razvaljaj tijesto i stavi ga u kalup (ili više njih) za pitu koji si premazala maslacem i izbodi ga vilicom.

Bundevu ocijedi i miksaj s ostalim sastojcima za nadjev te sve prelij preko tijesta. Peci oko pola sata na 180 °C. Mmm....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo