Sastojci:
455 g špageta 2 češnja češnjaka, nasjeckana 1 šaka kapara iz staklenke 2 šake velikih crnih maslina, očišćenih 12 fileta srdela, natrgati 3 mala crvena čilija, smrvljena 1 žlica suhog origana djevičansko maslinovo ulje 400 g rajčice (može i iz konzerve) 1 šaka svježeg bosiljka sol i papar
Priprema:
U slanoj vodi skuhajte špagete, a u međuvremenu na maslinovom ulju par minuta pržite češnjak, kapare, srdele i origano.
Dodajte rajčice i pustite neka prokuha pa nastavite kuhati 4 do 5 minuta. Ako imate svježe rajčice potrebno je prethodno ih staviti u kipuću vodu, oguliti i usitniti.
Uklonite s vatre i prelijte po špagetima. Pospite bosiljkom, začinite ako još treba i pospite s malo maslinova ulja.