Napravite lepinju po svom ukusu

Savršeno se spaja s raznim specijalitetima s roštilja, ali isto tako se poslužuje kao zamjena za kruh. Njezina jednostavna priprema privući će i amatere u kuhinji.

11.8.2010.
14:59
VOYO logo

Sastojci za 4 osobe: 850 g brašna žličica šećera 6 dl vode 14 g suhog kvasca 2 žličice soli

Priprema: U 800 g prosijanog brašna dodajte kvasac, sol i šećer. Dobro promiješajte, pa dodajte hladnu vodu i mijesite oko 20 minuta. Voda bi trebala biti što hladnija, pa je držite oko dva sata u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte ostatak brašna, te zamijesite meko i glatko tijesto.

Oblikujte poluloptu, premažite je vodom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tepsiju premažite uljem. Premijesite tijesto i podijelite na onoliko dijelova koliko lepinja želite. Svaki dio još jednom premijesite, napravite malu poluloptu, pa je razvijte na željenu veličinu.

U nauljenu tepsiju složite lepinje, premažite ih mlakom vodom i ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih oko 10 minuta na 200°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15 do 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotove lepinje poprskajte hladnom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo