Napravite lepinju po svom ukusu

Savršeno se spaja s raznim specijalitetima s roštilja, ali isto tako se poslužuje kao zamjena za kruh. Njezina jednostavna priprema privući će i amatere u kuhinji.

11.8.2010.
14:59
VOYO logo

Sastojci za 4 osobe: 850 g brašna žličica šećera 6 dl vode 14 g suhog kvasca 2 žličice soli

Priprema: U 800 g prosijanog brašna dodajte kvasac, sol i šećer. Dobro promiješajte, pa dodajte hladnu vodu i mijesite oko 20 minuta. Voda bi trebala biti što hladnija, pa je držite oko dva sata u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte ostatak brašna, te zamijesite meko i glatko tijesto.

Oblikujte poluloptu, premažite je vodom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tepsiju premažite uljem. Premijesite tijesto i podijelite na onoliko dijelova koliko lepinja želite. Svaki dio još jednom premijesite, napravite malu poluloptu, pa je razvijte na željenu veličinu.

U nauljenu tepsiju složite lepinje, premažite ih mlakom vodom i ostavite da odstoje oko pola sata. Pecite ih oko 10 minuta na 200°C, a zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 15 do 20 minuta.

Gotove lepinje poprskajte hladnom vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo