Švicarski čokoladni gigant Barry Callebaut proizveo je čokoladu od rubinskog kakaa kako bi postigao "bobičastu voćnost slatku glatkoću". Nova čokolada, nazvana Ruby po svojoj karakterističnoj crvenoj boji, tek je četvrti tip ikada stvoren još od bijele verzije iz 1930-ih godina.
Iz tvrtke najavljuju da će Ruby biti apsolutni hit među čokoholičarima. Ako im je vjerovati, bit će to "intenzivan senzorni užitak". Ovaj slatki tretman nudi "potpuno novi doživljaj okusa koji nije ni gorak ni mliječan ni sladak". Ti su okusi, kako kažu, potpuno prirodni, bez dodanog bobičastog voća i ekstrakata.
"Rubinska čokolada je potpuno različita i pametna stvar. Osvježava i ima laganu, kremastu teksturu", rekao je čokoladni stručnjak Angus Kennedy za The Sun. "Osjeća se toliko lagano i voćno da ne shvaćate da jedete čokoladu, što znači da ćete je moći jesti više od drugih vrsta konvencionalne čokolade."
Iako ostaje vidjeti je li to samo marketinški trik ili će nova vrsta čokolade biti široko rasprostranjena kao i ostale, činjenica da ju je napravio najveći proizvođač čokolade i proizvoda od kakao svakako je obećavajuća.